Arvinger frigiver album med tidligere udgivne sange Prince

Prins arvinger samarbejder med Warner Bros. udgivet et nyt album på sin fødselsdag. Originaler, der udgives på fødselsdagen for sangerinden, der døde i 2016, indeholder fjorten tidligere udgivne sange.

Disse er sange, som Prince skrev til andre kunstnere, men så sang af sangerinden selv skriver Variety på torsdag. Nummervalget blev udført af Jay-Z og Troy Carter, på vegne af Prince’s arvinger.

Listerlisten indeholder Make-Up, tidligere udgivet af Vanity 6, Baby, Du er en tur af Jill Jones og du er min kærlighed af Kenny Rogers. I alt er der femten sange på albummet, hvoraf den ene er blevet udgivet før, nemlig Intet sammenligner 2 U, som tidligere blev udgivet af The Family og Sinead O’Connor.

Fra 7. juni, Prince’s fødselsdag, vil albummet være til rådighed i to uger udelukkende på Tidal, streaming service af Jay-Z. Originaler vil så også blive til salg og hørt via andre kanaler.

Prince underskrev en kontrakt med Tidal for fire år siden
Tidligere blev et stort antal Princes albums fra perioden 1995 til 2010 stillet til rådighed på digitale musikplatforme. Tilbuddet kom sammen med den såkaldte Anthology-samling, oversigten over prinss musikalske højdepunkter, som tidligere blev udarbejdet af The Prince Estate.

Prince underskrev en kontrakt med Tidal i 2015. Dette gav bl.a. platformen den eneret til at streame tidligere uudgivet arbejde. Helt siden prinsens død i april 2016 har hans familie og musikplatformen diskuteret dette. I 2018 besluttede dommeren, at de skulle overholde aftalen.